Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Στις 3 με 6 Δεκεμβρίου 2015 διεξήχθη στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ στο Hotel Hilton με παρουσία της Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Κ.Ε.



Προς: Σωματεία κομμωτών Ελλάδος Μέλη Δ.Σ ΚΟΚΚΚΕ
Στις 3 με 6 Δεκεμβρίου 2015 διεξήχθη  στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ στο Hotel Hilton.


Προσκεκλημένοι από τον κλάδο μας ήταν:
Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κα. Μ. Σωτηροπούλου, ο κος Δ.Γιατράς αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας (ΚΟΚΚΚΕ) στη ΓΣΕΒΕΕ και Γ.Γραμματέα της Ομοσπονδίας, ο κος Μ. Μεζίνης αντιπρόσωπος Κορινθίας στη ΓΣΕΒΕΕ και ο κος Τ. Χατζάκης αντιπρόσωπος Αλεξανδρούπολης, αντιπρόεδρος και αν. Γ Γραμματέας της ΚΟΚΚΚΕ αντίστοιχα.
Αρχικά μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και να ενημερώσουμε τους πολιτικούς όλων των κομμάτων καθώς και τους αντιπροσώπους πολλών Ευρωπαϊκών κρατών, για τα έντονα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Την πρώτη ημέρα προσκεκλημένοι ήταν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές σε μια δημοσιογραφική διαδικασία τοποθετήσεων και ερωτήσεων των αντιπροσώπων του συνεδρίου.
Άξιο αναφοράς είναι η τοποθέτηση του Ευρωβουλευτή ΠΑΣΟΚ κ Ανρουλάκη που αναφερόμενος στα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τη διάθεση τους στους επαγγελματικούς κλάδους, πρότεινε εξαίρεση των κομμωτών, με υποτιμητικό υπαινιγμό για το επάγγελμα μας.
Η αντίδραση μας ήταν άμεση με την Πρόεδρο της ΚΟΚΚΚΕ κα Σωτηροπούλου να εκφράζει τη δυσαρέσκεια μας γι αυτή του την άστοχη αναφορά,  του υπενθύμισε την σπουδαιότητα του πολυπληθούς κλάδου μας τόσο στην ελληνική οικονομία, όσο  και στην ανεργία. Επισήμανε επίσης την απαράδεκτη (εδώ και αρκετά χρόνια) εξαίρεση μας από τα εν λόγω κονδύλια, οι ενστάσεις μας  ανάγκασαν  δυο ευρωβουλευτές τους κ Ανδρουλάκη και Κύρτσο να παραδεχτούν πως έχουμε δίκιο και να αναφερθούν εκ νέου στο επάγγελμα μας.
Την επόμενη ημέρα ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των συνέδρων με συμμετοχή 156 Ομοσπονδιών.
Στην ομιλία του ο Γραμματέας της ομοσπονδίας μας αναφέρθηκε στα τρέχοντα οργανωτικά στεγαστικά και οικονομικά προβλήματα μας. Ενημέρωσε για τη μεγάλη μας προσπάθεια να επανιδρύσουμε την ΚΟΚΚΚΕ σε υγιείς βάσεις, ζητώντας την έμπρακτη βοήθεια της ΓΣΕΒΕΕ στην λύση των βασικών μας εκκρεμοτήτων .
Επίσης μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους επιστημονικούς συνεργάτες του Ινστιτούτου (ΙΜΕ) της Συνομοσπονδίας, να αναλύσουμε και να παραθέσουμε τα απαραίτητα στοιχεία του επαγγέλματος μας προκειμένου να κωδικοποιηθεί ο κλάδος μας, με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν.
Συνάδελφοι ήταν μια άκρως εποικοδομητική συνεργασία με πολλά οφέλη για τους Έλληνες κομμωτές. Οι προσπάθειες μας επικεντρώνονται στο ό,τι να μετέχει η Ομοσπονδία κομμωτών σε όλα τα κέντρα αποφάσεων.
Για μια ακόμη φορά διαπιστώσαμε την αναγκαιότητα, όλα τα σωματεία να καταστήσουν πρώτη ομοσπονδία την ΚΟΚΚΚΕ για την εκλογή περισσότερων αντιπροσώπων.
Επιβάλλεται να ισχυροποιηθούμε στην ΓΣΕΒΒΕ, ώστε να διεκδικούμε με μεγαλύτερη επιτυχία τα οφέλη που προσφέρει στις ΜΜΕ.
Συνάδελφοι σας ευχόμαστε ευτυχισμένες λαμπερές γιορτές, με υγεία πολλή δουλειά με την ελπίδα η πατρίδα μας και οι επαγγελματίες να ζήσουν καλύτερες μέρες.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
για το Δ. Σ
Η Πρόεδρος  Μ. Σωτηροπούλου & Ο Γ. Γραμματέας Δ. Γιατράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου