Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Περιορισμός κυκλοφορίας των προϊόντων κομμωτικής επαγγελματικής χρήσης

Σε συνέχεια των αλλεπάλληλων διαπραγματεύσεων τόσο συλλογικά εκ μέρους όλης της Ομοσπονδίας αλλά και της ιδιαίτερης επιμονής και πίεσης της Προέδρου Μαρίας Σωτηροπούλου, επήλθε η χρυσή τομή και σήμερα επετεύχθη ένας σημαντικός στόχος της Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε που δεν είναι άλλος από την απαγόρευση σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις της πώλησης προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα. Η πώλησή τους από σήμερα, θα επιτρέπεται μόνο με την έκδοση του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη της επαγγελματικής ταυτότητας.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τροποποίησε την ισχύουσα ΚΥΑ με τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (ΦΕΚ Β' 5277/12-11-21), και πρόσθεσε το νέο αυτό μέτρο για την προστασία του κλάδου των κουρέων και κομμωτών που τίθεται σε ισχύει από σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021.

Με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση δείχνει την έμπρακτη στήριξη της στην Ομοσπονδία, στοχεύοντας παράλληλα στην μείωση του φαινομένου της παραοικονομίας, καθώς θα περιοριστούν οι υπηρεσίες κομμωτικής σε χώρους εκτός των κομμωτηρίων και ταυτόχρονα θα προστατευθεί η δημόσια υγεία αφού αποδεδειγμένα τα κουρεία και κομμωτήρια συμμορφώνονται και τηρούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ και του ΕΕΑ, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, κ.Γιώργο Καββαθά για τις παρεμβάσεις τους και τέλος να ευχαριστήσουμε και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ,κ.Άδωνι Γεωργιάδη που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα υλοποίησε την δέσμευση που είχε δώσει στην Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε και προχώρησε στην τροπολογία της ΚΥΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου